Legverbanden

Met een verband wordt bedoeld het ten opzichte van elkaar laten verspringen van verbindingsnaden. Hiermee worden breuklijnen voorkomen. Verbanden zijn gebruikelijk met de aanleg van bestratingen met tegels of gebakken stenen. Het verband zorgt voor een stevigere samenhang tussen de verschillende stenen.

Een legverband bepaald veelal de uitstraling van uw toekomstige bestrating. Niet ieder legverband is mogelijk met elke steensoort of steenformaat. Met een legverband bepaald u hoe uw bestrating wordt gelegd, het resultaat is afhankelijk van de steensoort die u kiest. De kleur, het formaat en de kwaliteit van de stenen of tegels bepalen de de uitkomst van uw tuin. Het is gebruikelijk met bepaalde steensoorten een specifiek legverband te kiezen.

Een legverband heeft niet alleen als doel er mooi uit te zien, wanneer u bijvoorbeeld een oprit laat bestraten, dan is het verstandig een stevig legverband te kiezen, met de aanleg van een oprit wilt u niet alleen een mooie oprit, maar ook een stevige oprit, verzakking mag niet veroorzaakt worden door een zwak legverband. Stabiliteit is een belangrijke factor bij het kiezen van een legverband wanneer de bestrating een belangrijke functie dient, ook de bodem kan een rol spelen bij de keuze van een legverband.

Onze vakmensen helpen u graag bij het kiezen van het juiste legverband voor uw bestrating. Ieder legverband vereist meer of minder stenen, het is daarom belangrijk u te laten adviseren om niet voor verrassingen te komen staan. Klik op het legverband waar u meer over wilt weten, u kunt altijd doorklikken naar een ander legverband.

Voorbeelden van legverbanden

Contact opnemen?

Voor vragen of een afspraak kunt u ons direct bellen of een e-mail sturen.